Menu

CORTECO

Corteco

Corteco со преку 19.000 производи е еден од водечките добавувачи на оригинални делови на производителите на автомобили. Како дел од Kao dio Freudenberg групацијата горд наследник е на традицијата која се протега уште од далечната 1887 година. Петнаесет дитрибуциски центри и фабрики на CORTECO производите го наоѓаат својот пат до дури 60 земји од светот во кои веќе со години е синоним за квалитетна технологија на дихтување, контрола на вибрации и филтрација на внатрешниот простор на возилата.

Од неодамна Мега Ауто Партс стана увозник на германскиот бренд Corteco. Corteco е прво “ОЕ” вградување кај многу возила.

Повеќе информации за брендот на официјалната WEB страна на CORTECO