Menu

SKF

SKF

SKF е водечки снабдувач на технолошки производи во светот од 1907 година. Основната сила е способноста за постојаноно развивање на нови технологии и нивната примена во креирањето на производи со конкурентни предности за своите  клиенти. Ова се постигнува преку комбинација на практичното искуство во повеќе од 40 индустриски зони и знаењата за технолошките платформи на SKF: лежишта, заптивки, мехатроника, сервисните услуги и системите за подмачкување.

Од своето основање во Гетеборг, SKF постојано се развива и денес е еден од најпрепознатливите брендови во автомобилската индустрија. Од широката понуда на производи за автомобилската индустрија издвојуваме: водни пумпи, затегнувачи за ремени, сетови со затегнувачи и ремени, лежишта за тркала, хомокинетички зглобови, полуосовини, линиски ремени и манжетни за зглобови.

Повеќе информации за брендот на официјалната WEB страна на SKF

За SKF

SKF е водечки светски добавувач на технолошки услуги во сите важни гранки на светската индустрија, па така и во авто-индустријата ов 1907 година. Нивната темелна сила е способноста за непрекинат развој на нови технологии и нивно користење во создавање на производи со конкуретни предности за купувачите.

Од самиот почеток SKF е фокусиран на раст во подрачјето на технологијата, индустриското искуство и светската присутност. Едноставно кажано, комбинацијата на тие три подрачја е силен извор на знаење кој чини широк распон на реализација на можностите.

SKF_logo

Тоа се постигнува со комбинација на практично искуство од преку 40 индустриски подрачја и знаења за SKF-овите технолошки платформи: лежишта и лежини китови, дихтунзи, мехатроника, сервисни услуги и системи за подмачкување. Работата е поделена на три деловни подрачја: индустриски пазар, автомобилски пазар и работа за специјалисти. Секое подрачје донесува цел низ на производи, услуги и решенија за изворните производители (OEM) и крајните корисници. Своите купувачи ги поддржуваат по пат на најнови технолошки решенија за широк опцег на постројки кој опфаќа се од ветроелектрани и нафтени платформи на море до супебрзи возови, машини за перење имилиони мотоцикли, камиони и автомобили. Се на се ширењето на асортиманот, услугите и знаењето низ организацијата овозможува понуда на иновативни решенија како одговор на барањето на клиентите. Жариште на современиот SKF технолошки развој го намалува влијанието на околината во текот на траењето на постројките.

48.000 вработени на SKF во 130 земји уживаат во исклучителните прилики за напредок во кариерата, интелектуалната тимска работа и високопроменливото професионално опкружување и насочени се на осигурување на силните оперативни и технолошки предности.

Портфолиото на SKF ги опфаќа следните производи:

 • ЛЕЖИШТА ЗА ТРКАЛА
 • ЛЕЖИШТА ЗА ТРКАЛА – KIT/SET
 • ГЛАВЧИНИ KIT/SET
 • ДИСКОВИ СО ЛЕЖИШТА
 • ЛЕЖИШТА ЗА МЕНУВАЧИ
 • ПОЛУОСОВИНИ – KIT/SET
 • ХОМОКИНЕТИЧКИ ЗГЛОБ – SET/KIT СО МАНЖЕТНА
 • MАНЖЕТНА – KIT СО ПРИБОР
 • ЛЕЖИШТЕ ЗА АМОРТИЗЕРИ
 • ЛЕЖИШТЕ ЗА АМОРТИЗЕРИ – KIT/SET СО ОДБОЈНА ГУМА
 • ЗАТЕЗАЧ ЗА ЗАПЧЕСТИОТ, КАНАЛНИОТ И КЛИНАСТИОТ РЕМЕН
 • ЛИЗГАЧ ЗА ЗАПЧЕСТИОТ, КАНАЛНИОТ И КЛИНАСТИОТ РЕМЕН
 • РЕМЕНИЦА ЗА АЛТЕРНАТОР / РЕМЕНИЦА СО СЛОБОДЕН ОД
 • SET/KIT НА ЗАПЧЕСТИОТ РЕМЕН
 • SET/KIT НА ЗАПЧЕСТИОТ РЕМЕН СО ПУМПА ЗА ВОДА
 • SET/KIT ЗА КАНАЛЕН РЕМЕН
 • КАНАЛЕН РЕМЕН