Menu

CASTROL

Castrol

Castrol е британски бренд за индустриски и автомобилски масла кој нуди широк спектар на масла, масти и слични производи за за подмачкување. Нафтената компанија “Воксфилд” била основана од Чарлс Чеерс Вејкфилд во 1899 година.

Повеќе информации за брендот на официјалната WEB страна на CASTROL