Menu

CONTINENTAL

Contitech

Continental е дивизија во рамките на Continental корпорацијата. Светски лидер, специјалист за гумени и пластични технологии.
Се бави со развој и производство на делови, компоненти и системи за автомобилската и други важни индустрии. Присуството на први вградувања и синонимот за ОЕ квалитет кај сите релевантни производители во светската авто мото индустрија. Меѓу останатото, водечки производител е на запчести, канални и клинести ремени како и останати компоненти и цели сситеми (сетови за запчест и канален ремен).
Постојаниот раст има позитивен учинок на бројот на вработени и отворањето на нови фабрики на нови локации. Вработува околу 30.000 работници во повеќе од 30 земји во светот на сите континенти, каде се распоредени фабриките и развојните центри.

Повеќе информации за брендот на официјалната WEB страна на Continental