Menu

ATE

Ate

Како О.Е. добавувач, АТЕ е лидер во областа на системот за сопирање. Широката палета на производи опфаќа дискови, диск плочки, гуртни, цилиндри и пумпи за сопирачки, црева, сајли и пумпи за квачила, АБС сензори и течност за системите за сопирачки.

 

Повеќе информации за брендот на официјалната WEB страна на ATE

За ATE како дел од групацијата Continental

Ate резервните делови се дел од концернот Continental AG кој настанал со спојување на Continetal Teves AG и сега е една од 5 најголеми комапнии во светот во автоиндустријата со преку 180.000 вработени во 50 земји ширум светот.

ATE-Logo

ATE ги означува иницијалите на основачот на компанијата ( Alfred Teves ) која од 1926 година претставува синоним за врвен квалитет на компонентите од кочиониот систем, а се вградува како прво вградување ширум целиот свет.

ATE е познат по својот ОЕ квалитет кој има повеќе од 10.000 позиции за кочиониот систем со потполно еднаков квалитет, без оглед дали се испорачува за прво вградување или постпродажба.

Најважните компоненти се поделени по групи:

  • Фрикциски компоненти ( диск плочки , кочиони дискови , пакни )
  • Koмпоненти за хидраулични склопови ( кочиони челусти, кочиони црева )
  • Масло за кочиони системи
  • Алати и дијагностичка опрема