Menu

MONROE

Monroe

Основана е во далечната 1917 година во градот Монро во Америка како мала занаетчиска работилница, за да сега прерасне во една од најголемите компании за производство на амортизери но и други делови од управувањето и суспензијата. Денес MONROE e дел од групацијата TENNECO и броји преку 8 000 вработени, произведува преку 20 милиони единици, а годишниот просечен промет изнесува 1 милјарда долари.
Скоро 55% од производството на MONROE е наменето за прво вградување кај најголемите автомобилски производители.

Повеќе информации за брендот на официјалната WEB страна на MONROE